Web Analytics
Advertentie plaatsen

Veilig Online Handelen

Blijf kritisch

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat vaak ook zo. Vraag bijvoorbeeld naar de herkomst of de reden van verkoop. Let bijvoorbeeld extra op als een koper meer biedt dan je vraagprijs, of je product wil reserveren mits betaling van een toeslag.

Weet met wie je handelt

Zorg dat je een goed beeld hebt met wie je handelt. Kijk bijvoorbeeld naar andere zoekertjes van de verkoper, ervaringen van andere (ver-)kopers met deze persoon of kijk na hoe lang iemand geregistreerd staat op 020Markt. Is die pas actief, wees dan extra op je hoede. Check de (ver)koper ook via Google, social media en internetfora.

Betaal Veilig

Betaal sneller, makkelijker en veiliger met gecontroleerde online payment platforms aangeboden door Paypal of Online Payment Platform BV. Het telefoon-, rekeningnummer en ID van verkopers, die betaalverzoeken gebruiken, is dan al gecontroleerd door Paypal en/of Online Payment Platform BV.
Paypal biedt tevens extra aankoopgaranties en bemiddeling bij geschillen.

Laat contactberichten via 020Markt lopen

Laat vragen en biedingen altijd via 020Markt berichten verlopen. Zo heb je gemaakte afspraken altijd bij de hand. Op het moment dat degene waar je mee handelt je buiten het platform van 020Markt lokt, loop je het risico op pogingen van online oplichting en phishing.

Maak duidelijke afspraken over de levering

Het kan zijn dat je liever geen onbekenden in huis ontvangt noch graag bij onbekenden langsgaat. Spreek in dat geval dan af op een vertrouwde plaats. Bijvoorbeeld een aanvaardbare openbare plaats of bij een winkelcentrum, postkantoor of bank. Neem een familielid of kennis mee als je dat kan geruststellen.

Test je kennis over veilig handelen

Ga je een grote aan- of verkoop doen of twijfel je ergens over? Doe de Safeonweb phishing test. Deze test past in de bewustmakingscampagne van de overheid en geeft je in slechts enkele stappen inzicht in de meest courante phishing vormen. Ontdek de test hier: Phishingtest

 

Wij gebruiken cookies

Deze website gebruikt cookies om deze website te verbeteren en te analyseren en eventuele relevante advertenties van derde partijen te tonen, meer informatie. Door gebruik te blijven maken van deze website of door op "akkoord" te klikken, geeft u aan akkoord te zijn.

Akkoord